SVERIGE

Maria Wine og “Den Daglige Kærlighed”
6.11. kl 16 i Forfatterforeningen i Strandgade, København  og 12.11. kl 17 på Ebeltoft Bibliotek fejrer vi min oversættelse af Maria Wines digte: “Den daglige kærlighed” som udkommer på forlaget Tøkk. Det bliver en rigtig kærlighedsreception med mange bud på det relevante emne.

Dette sted ligger mit hjerte nær. Vi er i Hagstad i Skåne og her er forfatteren Artur Lundkvist født, og senere har hans kone, Maria Wine ofte siddet på bænken omkring egetræet og læst højt af sine digte. De er ikke mere, men stedet lever i deres ånd. I sidefløjen til venstre er et lille museum for de to, hvor man kan finde Arturs bøger og Marias briller, beskrivelse af deres rejser rundt i verden, og farlige liv. I den anden fløj er plads til Hagstadfest og Nyckelharpe træf som foregår her hver sommer. Inde i huset er der fyldt med interessante bøger af Nobelprisforfattere eller bejlere til prisen, for Artur var formand for komiteen i mange år, og de to var samlingspunkt for verdenslitteraturen.

Maria Wine skrev om kærligheden. Den altfortærende, dybt strømmende, destruktive og genskabende kærlighed.
Hun skrev øjebliksbilleder fra dybe knivskape hug og hun skrev om den strømmende daglige kærlighed. Et skrig, et suk, en trøst, et håb for alle kvinder og for mændene med…

Verdens sydligste digt – på en lygtepæl i Ushuaya…