Benedicte Riis

Hele livet har jeg skrevet, sunget og rejst. Da mine to børn, Frederik og Amalie blev født, rejste vi allesammen, og vi klarede os igennem ved at skrive bøger, udgive CD-ere, holde koncerter og lave foredrag. For det meste var bøgerne på dansk, men vi boede i Bulgarien, USA, Sydafrika og Brasilien.

P1040407-400x300

Som ung lærer fik jeg ideen til at skabe et læringsmiljø hvor kreativitet og innovation var i højsæde, og det udviklede sig til TANTE ANDANTE organisationen. Værdierne var skandinaviske, men vi havde projekter og Tante Andante Huse i 12 lande. Gennem 25 år arbejdede vi som en tossede. Spillede med TANTE ANDANTE BAND,  udgav CD og bøger, rejste og skrev artikler og organiserede økonomi, struktur, information og pr. Til sidst besluttede jeg at give lederskabet videre til næste generation, og begynde på nye eventyr, bøger og foredrag.

Jeg købte en lille sejlbåd i Cape Town, kaldte den Tante Andante og krydsede Sydatlanten sammen med to unge gaster. Vi blev 2 år i Rio de Janeiro og blev beriget af musik og kultur…

091-1024x768

Sammen med en brasiliansk gast fortsatte vi i Tante Andante Båden op til Trinidad/Tobago og gik derefter gennem Panama Kanalen og ud til Galapagos, Fatu Hiva, Tahiti.

Hele sejlturen er beskrevet i bogen ”Med Tante Andante på de blå oceaner” som du kan se her (læs mere)

August 2013 købte jeg en gammel Chevy-van i Anchorage i Alaska, og begyndte at køre sydpå langs Stillehavet. Jeg tager turen i etaper, kører i tre måneder, og er hjemme i Danmark i tre. Hold fast, hvor har jeg lavet mange sjove Tante Andante koncerter i skoler og på strandene.

IMG_8948-1024x682

Her er jeg nået til Ækvator i Ecuador. Edison fra Brasilien kører heldigvis med, og vi planlægger at holde jul på Kap Horn i 2015.

P1160023

2016 kom vi hjem til Danmark og flygtningestrøm og HURRA! 3 nye voksne børn: Hoori, Ghasem og Sasan fra Iran.

2017 stiftede jeg sammen med flygtningene gruppen GLAD DAG Busseronner, hvor vi syede busseronner af stof fra hele verden. Hver busseronne er unik, har et nummer og en historie man kan få ved at kikke på www.gdbusseronner.wordpress.com det blev super sjovt. Se filmen nedenfor.

I 2018 var vi i Brasilien og Indien og Australien og syede og syede og her på billedet er GLAD DAG busseronnerne på Hippie Marked i Rio de Janeiro.
Så blev det KINA på kryds og tværs med 52 foredrag og koncerter om H. C. Andersen. Ned til Tasmanien og skrive i Trishas skønne skovhus og så tilbage til Kina igen. Musik, musik, musik…

CURRICULUM VITAE

Benedicte Riis, f. 29.4.1958 på Frederiksberg.
Datter af Birthe Riis (lærer) og Robert Riis (læge).
Opvokset i Ebeltoft og Als Østjylland.
Søskende Karen Birgitte Riis f. 1953 og Anders Robert Riis f. 1963

2022 Boganis og Tanne togt begynder på Rungstedlund og fortsætter i Wisconsin. The TRICK of Hans Christian Andersen kommer til Canada. GLAD DAG Busseronner kommer til USA. Festival med Blomstermusik i Danmark.
2021 Rejser til Italien for at undersøge “Music of the plants”. Udgivelse af 4 foldebøger og 4 fortællebilleder, brætspil, domino samt 8 film til H. C. Andersens eventyr/Eventyrlige Legefællesskaber. Studietur til Stockholm vedr. GLAD DAG busseronner. Koncerter med blomstermusik på Louisiana.

2020

Jeg skriver og udgiver bogen “The TRICK of Hans Christian Andersen” eller “H. C. Andersens TRICK” og medvirker i projektet “Eventyrlige legefællesskaber” sammen med 18 børnehaver og H. C. Andersen Fonden. Åbning af “H. C. Andersens Bedstemor” i Bogense med H. C. Andersen pædagogik. Opbygningen af H. C. Andersen gården i Nørreby på Fyn. Koncerter med Tante Andante Band på Copenhagen Jazz Festival.

2019

Tilbragte næste hele året i Kina med 52 foredrag og koncerter om H. C. Andersen fra  Yunnan provinsen vestpå ned til Hong Kong op til Inner Mongolia og videre til Shanghai og Beijing. 1000 børnehaver i Kina ønskede at undervise med H. C. Andersen.

2018 Skriveophold i Goa. Indien på tværs med tog. Sri Lanka rundt med systue og busseronner. Oversættelsesarbejde i Sverige og Fremtidsmusical på en lille ø med glade børn og et fantastisk orkester udfor Rio de Janeiro. Urolig for flygtningenes fremtid.
2017 De unikke, globale GLAD DAG Busseronner med hver deres farverige historie, bliver opfundet og syet på Læsø, i Dyreborg, i Rio de Janeiro, ved Iguacu-vandfaldet og i Montevideo af eventyrere og andre flygtninge.

2016

Tour gennem Sydafrika og Australien med ny CD “Bird in the sky” for voksne og “Vend stenen” for børn. I Cape Town brænder de studerende universiteterne af, for at få indført deres egne stammesprog, Xhosa og Zulu, og i Australien gør arbejdet på de aboriginale skoler på øerne Elcho og Tiwi et dybt indtryk. Hjemme i Danmark møder vi flygtningestrømmen og holder Tante Andante koncerter på asylcentrene. Og Hurra! vi modtager 3 nye voksne børn: Hoori, Sasan og Ghasem fra Iran.

2015

Vi oplever fantastiske Peru, Chile og Påskeøen og afslutter Alaska-Kap Horn turen med jule Sct. Hans i Ushuaya. Vi får ALT røvet i Valparaiso undtagen bilen og 20 dollars. Interessant at eje fuldkommen ingenting, men at være i live og have hinanden!

2014

Jeg kører gennem Centralamerika og sejler ned til Colombia, Ecuador og Peru. Fest på Rungstedlund med udgivelsen af ”Karen Blixens far blandt indianere” og på Frydenlund ”Med Tante Andante på de blå oceaner”. Skøn sejlersommer med koncerter i 12 havne. Foredrag i Bella. Forfatterværksted i Dragør i december.

2013

Bog-projekt på Madagascar. Besøg i Sydafrika. Tante Andante rundrejse på Cuba. Foredrag på Bådmesserne i Fredricia med ”Slip drømmene fri”. Den lange køretur fra Alaska til Kap Horn påbegyndes 1. august i Anchorage.

2012

Demokratimusical på tourne i Danmark med afslutning 5.6. foran Christiansborg. Projekter i Rio de Janeiro og på Grønland. Tante Andante Båden kommer til Danmark.

2011

Bog-projekt på Grønland med Frederik. Skipper på Tante Andante Båden over Stillehavet til Fatu Hiva, Hiva Oa, Raiatea, Cook-øerne og Fiji.

2010

Skipper på Tante Andante gennem Caribien og Panamakanalen til Galapagos øerne.

2009

Tante Andante projekt i Buernos Aires og eventyr ved Iguazu vandfaldet. Skipper på Tante Andante Båden fra Rio til Trinidad/Tobago hvor båden får ny motor. Optagelse i Dansk Forfatterforening.

2008

Rejseleder for kvinder i Sydafrika med temaet: Livshistorier. Optagelse i Kvindelige Eventyreres Klub. Tante Andante projekter i Rio de Janeiro og Amazonas.

2007

Skipper på Tante Andante Båden: Cape Town – St Helena – Rio de Janeiro. Filmoptagelse på St Helena. Blev bedstemor under Karnevallet i Rio.

2006

Tante Andante Band på Grønland. Rejser Sydafrika, Brasilien, Sverige, Norge. Grundlægger koncertkonceptet BraziliDansk.

2005

Ekspedition gennem Atlasbjergene samt Island rundt. Med mine to gudbørn på tur rundt til Sydafrikas 10 folkeslag. Forfattervirksomhed.

2004

Tante Andante Båden sejler rundt om Afrika.
Krydsning af Atlanten.
Tante Andante Organisationen samles v.hj.a. Amalie og Frederik.
Tante Andante Band i Sydafrika.
Jeg bliver bedstemor i Kalahariørkenen.
Tante Andante Grønland grundlægges.
Eventyr på Madagascar.

2003

Grundlægger af Tante Andante Huse i Ålborg, Sejerø og Flensborg. Rejser Bulgarien, USA, Sydafrika.

2002

Byggeri af Centralt Tante Andante Hus i Danmark/Ebeltoft forberedes. Grundlægger Tante Andantes Hus i Sydafrika. Koncertrejser med Tante Andante band i Norge, Island. Sejlture i Europa samt Sydafrika.

2001

Stifter af ”Tante Andante International” med 7 huse. Grundlægger af Tante Andante Sydafrika. Koncerter, foredrag og kurser. Rejser USA, Sydafrika, Bulgarien. Erhvervelse af Tante Andante Yacht i Afrika.

2000

Kreativ leder af 5 Tante Andante Huse. Projekter: ”Arkitektur i børnehøjde” med Lokale-og Anlægsfonden, Århus Arkitektskole og Kulturmin. samt ”Dronningekronen” med Louisiana og H.C.Andersens Hus.

1999

Grundlægger af “Tante Andantes Hus” i Iowa og Ungarn. Medlem af År 2000 Fonden som repræsentant for børnene.

1998

Grundlægger af “Keschdata na Lele Andante” Bulgarien. Foredrag, koncerter, kurser

1997

Grundlægger af “Tante Andante´s House” Racine, Wisconsin. Kurser, koncerter, foredrag

1996

Grundlægger af “Tante Andantes Hus” i Ebeltoft, Danmark. Kurser, koncerter, foredrag

1995

Eventyr-år i U.S.A. sammen med Amalie hos Ojibwa-indianerne og ved Sesame Street Production New York, Disney Production Los Angeles og Western Publishing i Wisconsin.

1991-99

Redaktør af “Lystige viser for børn” og “Lystige viser” på Politikens Forlag. Kurser og foredrag: Foredragsrejser i Finland, Sverige, Norge, U.S.A., Tyskland, England hovedsagelig om “Musiske metoder”. Koncerter med Tante Andante Band.

1989-93

Lærer ved Marienhoffskolen i Ryomgård. Cand. Phil. i musik ved Århus Universitet. Underviser ved Danmarks Lærerhøjskole. Stifter Tante Andante Band.

1989

Eventyr-år i Bulgarien med Amalie og Frederik. Skriver speciale om ”Børn og musik i Bulgarien”

1985-89

Lærer v. Rønde Gymnasiums grundskole i fysik og musik. Leder af Rønde Musikskole. Underviser ved Danmarks Lærerhøjskole. Udviklingskonsulent ved Lego. Mor til Amalie.

1981-85

Lærer i musik og fysik v. Marienhoffskolen i Ryomgård. Leder af Midtdjurs Musikskole. Bifagseksamen i musik fra Århus Universitet.

1981

Lærereksamen med liniefag i fysik, musik og specialundervisning fra Odense Seminarium.

1976-77

Vikar v. Troelskærskolen, Munkebo.

1976

Matematisk/fysisk student fra Hobro Gymnasium. Mor til Frederik.

Comments are closed.