TANTE ANDANTE BAND PÅ DEN TRANSSIBIRISKE JERNBANE august 2016

billede af Ta band
Billede af Ta band

Tante Andante  Band er et af Danmarks ældste børnebands, stiftet i 1989 af Benedicte Riis I samarbejde med Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsen, som gav navn og form til bandet. Siden spillede bandet hundredvis af skole- og bibliotekskoncerter i Danmark, Sverige og Norge, indtil de lavede Tante Andante Huse som projekter i 12 lande, heriblandt Sydafrika, Brasilien, Grønland og Bulgarien. I 2012 opførte  Tante Andante  Band  DEMOKRATI MUSICAL med I alt 6000 børn bl.a. på Christiansborg Slotsplads med Helle Thorning Schmidt.
Tante  Andante Band har ofte talt om at tage med den Transsibiriske  Jernbane, stå af undervejs, spille med lokale musikere, optræde på skoler og kultursteder,  sprede glæde, stige på igen og musicere sig gennem Rusland, Mongoliet og ind i Kina. Og nu er chancen der. Danske kulturinstitutioner har givet tilsagn om at hjælpe til med en del af udgifterne, og koncert programmet er ved at falde på plads. Med os på turen har vi kamerapigen Lene Topp, som også er forkvinde i Eventyrernes Klub.

Lene
Lene

Ksenia Hagestrøm som er russisk klarinettist, nu bosiddende i Norge, hvor hun arbejder som musikpædagog samt den russiske  børnemusiker Vladimir Dobrovsky, som stiger på i Moskva.

Vladimir
Vladimir

Vi håber resultatet af turen kan blive et lige så komplet undervisningsmateriale som “Grønlands hemmeligheder” bare med fokus på børn og musik langs Den Transsibiriske Jernbane.

Grønlandsbog
Grønlandsbog